[pic=4_1243588368.JPG]De twee peilers waarin het merk jenever Crombé zich onderscheidt, is het uitgebreid assortiment enerzijds en anderzijds de artisanale bereiding.- Het assortiment: het huidig assortiment is enorm uitgebreid. Het aanbod op de markt vandaag is te beperkt als je ziet welke mogelijkheden er zijn. Momenteel lanceren wij 44 soorten en tegen het einde van dit jaar komen er nog eens 15 nieuwe bij. De fijnproever heeft een aanbod die vandaag onbestaand is.- Het artisanale/ambachtelijke: Jenever Crombé is een Belgisch produkt dat in diverse stokerijen bereid wordt naar eigen recept. Er wordt enkel gebruik gemaakt van verse grondstoffen. Jenever Crombé is dus bijgevolg 100% natuurlijk bereid. Het unieke produktieproces zorgt ervoor dat de versheid van de produkten alsook de natuurlijke smaak van de grondstoffen volledig geaccentueerd worden. Zo wordt bv de vanillejenever bereid met echte vanillestokjes en niet met synthetische vanilline.[b]Soorten jenever Crombé[/b]24 soorten fruitjenevers:Aardbei – Ananas – Appel – Appelsien – Bessen – Bloedappelsien – Bosvruchten Cactus – Citroen – Jenever op krieken – Kiwi – Lychee – Mandarijn – Mango – Meloen – Passievrucht – Peer – Perzik-abrikoos – Roze pompelmoes – Sleedoorn – Vlierbloesem – Zoete pruim – Zure appel – Zure pruim4 soorten jenevers:Belegen – Jonge – Korenwijn – Vieux Système9 soorten roomjenevers:Banaan – Bounty – Café glacé – Caramel – Chocolade – Cocosnoot – Hazelnoot Speculaas – Vanille6 soorten likeuren:Advokaat – Amandel – Kastanje – Koffie – Rozen – Violet1 Eau de vie:Poire William[b]Distributie jenever Crombé[/b]De bedoeling is vanaf de lancering van de nieuwe jenever Crombé, deze in een maximum aan horecazaken, verspreid over het ganse land, te koop aan te bieden.Er zijn al reeds diverse distributeurs aan het werk om jenever Crombé aan de man te brengen. De grootste is ongetwijfeld drankencentrale Smetje & zn te Aalter die het hele assortiment te koop aanbiedt aan zowel de professionelen als de consument.Ook verenigingen kunnen een flinke stuiver verdienen door op events met een jeneverstand uit te pakken.Uiteraard worden alle soorten van jenever Crombé ook verkocht in de jeneverlounge te Brugge.[b]Het etiket van jenever Crombé[/b]Het etiket refereert naar een schilderij van Luc-Peter Crombé. Dit heeft zo zijn reden. Enerzijds is het een ode aan de Latemse kunstschilder en anderzijds is er het streven naar perfectie op zowel technisch als artistiek vlak. Jenever Crombé wordt eveneens bereid met een streven naar perfectie op vlak van smaak, geur en kleur, dit op natuurlijke basis zonder chemische toevoegingen.De keuze van het schilderij is zeer doelbewust. Het schilderij is een onderdeel van een drieluik dat trouwens in de jeneverlounge Crombé in origineel kan bewonderd worden. De voorstelling van een priesteres op het etiket heeft eveneens veel gelijkenissen met onze jenever: een priesteres is een genezer, ze heelt met haar handen, haar creativiteit en haar inzicht. Ze is een wijze en heel diep in zichzelf geworteld en daardoor sterk in de wereld. Een priesteres is verbonden met de aarde, het universum en de grote Godin. Zij spreekt de taal van de natuur en zingt tot de ziel. Het etiket wil zo aantonen dat de inhoud met dezelfde natuurlijke zuiverheid bereid is.Aangezien het schilderij dateert uit 1975, is het duidelijk dat Patricia Govaerts, vriendin van Ignace Crombé, moeilijk model kan gestaan hebben en alle speculaties hieromtrent verkeerd waren.[b]Kunstschilder Luc-Peter Crombé[/b]De kunst van Luc-Peter Crombé is de kunst van een perfectionist. Zijn drang naar perfectie, zowel op louter technisch gebied als op zuiver artistiek opzicht, loopt als een rode draad doorheen zijn hele oeuvre. Dit blijkt al uit de jarenlange opleiding die hij zichzelf oplegde en uit de schroom waarmee hij, pas laat, zijn werk de geborgenheid van zijn atelier liet verlaten.Zijn opleiding begon in de Academie en aan St-Lucas te Gent, waarna hij de klas van Permeke volgde in het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Daarna volgde vijf jaar in het atelier van de Gentse meester Jos Verdegem. Crombé vulde dit alles aan met onvermoeibare zelfstudie, gewijd aan het onderzoek en het kopiëren der werken van oude meesters in binnen-en buitenlandse musea.Esthetisch en louter artistiek heeft Luc-Peter Crombé zich laten leiden door een klassieke ingesteldheid die van alle tijden is en meteen de tweede rode draad is die doorheen zijn kunst loopt. Die klassieke ingesteldheid komt tot uiting in het kleurgebruik, in de tekening, maar vooral in de bladschikking die van schilderij tot schilderij zijn grootste bekommernis was.Het is duidelijk dat in de kunst van Crombé de techniek van overwegend belang is. De techniek, het ambachtelijke in het werk van Luc-Peter Crombé heeft in bepaalde periodes de indruk gewekt dat hij te zeer geoccupeerd was met de perfectie van het middel. Het staat vast dat hij, veel meer dan in onze tijd bij kunstschilders gebruikelijk is, zich op de “stiel” heeft toegelegd, zoekend naar de meest betrouwbare leggers, zelf zijn verven bereidde en ze testte op hun duurzaamheid, experimenterend als een alchimist.De kunst van Luc-Peter Crombé is zijn hele carrière door, afgezien van enkele ‘rustpunten’, literair-intellectualistisch geladen. Hij heeft zich steeds laten bekoren door onderwerpen die hij in cycli uitwerkte, tot hij ze helemaal uitgeput had en nieuwe terreinen opzocht. Zijn laatste cycli groeiden uit naar onderwerpen die hij op symbolische, ironische en erotische wijze onder de loep nam.Meer informatie over het leven van Luc-Peter Crombé is te vinden op de website : http://www.crombe.eu [b]Peterschap Ignace Crombé[/b]‘Dat aan Ignace gevraagd werd het peterschap van jenever Crombé op te nemen is evident’, zegt PR-verantwoordelijke Dominique Crombé.De persuitnodiging die hij verstuurde vanuit zijn organisatiebureau Animô, deed meteen de speculaties oplaaien. Zou Ignace zijn eigen jenever gaan stoken of had hij zijn naam geleend voor deze nieuwe jenever ? Sommige media gingen nog verder en blokletterden ‘Vriendin Patricia gaat naakt voor jenever Crombé’ en dachten dat zij model had gestaan voor het etiket. Jenever Crombé haalde de nationale pers…nog vooraleer de persconferentie plaats vond. En dat is de verdienste van Ignace Crombé.Ignace Crombé kennen we als een strever naar perfectie, naar kwaliteit en dit in alles wat hij onderneemt. Dit stemt overeen met de kwaliteit waaraan onze jenevers beantwoorden.Ignace Crombé is tevens een levensgenieter, vaak een beetje ondeugend en hierin herken ik mijn vader Luc-Peter Crombé.Maar Ignace weet ook jenever te appreciëren. Vandaar dat hij in 2006, zelfs als niet-Oostvlaming, werd geïntroniseerd in de Kappittelraad van de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs. Hij heeft ondertussen onze 44 soorten reeds allemaal geproefd en weten te smaken.Een leuk toeval is dat ook zijn familienaam identiek is aan de naam van onze jenever en wetende dat de naam ‘Crombé’ het voorbije anderhalf jaar niet uit de pers weg te slaan was, zal hij door zijn naam steeds gelinkt worden aan onze jenevers door elke consument die ons produkt proeft. Marketingsgewijs is zijn naam momenteel goud waard.We zijn dan ook blij dat hij het peterschap over onze jenevers aanvaard heeft, teneinde als ambassadeur de jenevers Crombé te promoten onder de noemer ‘Sensation of Purity’. Hij kreeg uit handen van zaakvoerder Mevrouw Veerle Verstraete dan ook het diploma ‘peterschap jenevers Crombé’Ignace zal ervoor te zorgen dat jenever Crombé in een maximum aan huiskamers aanwezig is en in ieders stamcafé kan gedronken worden.Bedoeling is dat hij ook zal instaan om jenever Crombé op events, jaar- en avondmarkten te laten verkopen op een jeneverstand, teneinde verenigingen toe te laten hun clubkas te spijzen. Ignace zou op deze events ook een korte acte de présence verzorgen en even in de jeneverbar komen meehelpen[b]Jeneverlounge Crombé[/b]Bij de lancering van een nieuw jenevermerk, lag de opening van een jeneverlounge zeker voor de hand. jenevers kan men hier ook cocktails drinken op basis van jenever Crombé.Bovendien worden de flessen hier ook te koop aangeboden aan de consument tegen 12,90€ per fles.De jeneverlounge is een hype tent. Jenever wordt al te veel geassocieerd met oudbollig en juist daarom willen wij daar verandering in brengen. Omdat de smaken verschillen en evolueren, is het perfect mogelijk om de ambachtelijke jenevers te combineren met de huidige frisdranken die overvloedig aanwezig zijn in onze consumptiemaatschappij.De trendy zaak is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en dit vanaf 17 uur tot….De officiële opening vindt plaats op vrijdag 29 mei met als guest-dj Kelly Pfaff. Op zaterdag 30 mei staat dj Dimitri achter de draaitafel en vanaf de maand juni wordt elke zaterdagavond een muzikale attractie geboekt :- 6 juni vanaf 21 uur : Kwartet Boogie Phill & The Rhythm Devils- 13 juni vanaf 23 uur : DJ Basto!- 20 juni vanaf 21 uur : Kwartet Vaquero met jazzy-soul Music- 27 juni vanaf 22 uur : Solo-concert Freddy Birset met Franse chansonIn de toekomst zal er ook gewerkt worden rond thema-avonden en workshops. De zaak kan ook afgehuurd worden voor privédoeleinden of verenigingen.Voor contact : 050/68.96.60De bedoeling is dat ook in andere steden een nieuwe jeneverlounge Crombé zal geopend worden. Momenteel wordt volop gezocht naar de geschikte locaties. [pic=4_1243588393.jpg]